Thomas de Leeuw is een veelzijdige freelance communicatie professional uit Rotterdam. Hij onderscheidt zich van andere communicatie adviseurs door zijn sterke online focus en ervaring in de journalistiek.

Ik ben geboren in Den Helder en heb daar het grootste deel van mijn jeugd doorgebracht. Tussen mijn 8e en 12e woonde ik in Washington D.C., vanwege het werk van mijn vader. Dat was een zeer rijke ervaring, waar ik nog steeds de vruchten van pluk. Terug in Nederland haalde ik mijn VWO-diploma en verhuisde naar Rotterdam om te studeren aan de Erasmus Universiteit.

Het eerste jaar studeerde ik International Business Administration. Daarna wilde ging ik me breder oriënteren. Ik haalde een bachelor diploma Bestuurskunde, een opleiding georganiseerd rondom de disciplines recht, economie, politiek en sociologie.

Journalistieke ervaring

Via een oproep in de Universiteitskrant kwam ik in de redactie van het studentenradioprogamma Campus Radio terecht, bij het lokale radiostation Megastad FM. Het aantal journalistieke opdrachten breidde zich vervolgens al snel uit. Zodanig, dat ik besloot om een master Journalistiek en nieuwe media te halen aan de Universiteit Leiden.

Tijdens mijn afstuderen liep ik stage op de redactie van 3FM NOS Headlines in Hilversum en heb vervolgens nog enige tijd gewerkt als redacteur bij de NOS. Terug in Rotterdam ging ik aan de slag bij RTV Rijnmond en raakte ik betrokken bij het opzetten van een grote kinderkrant in Rotterdam: Jong010. Toen ik eindredacteur werd had deze krant een oplage van 30.000.

Content management, e-mailmarketing en social media

Sinds 2011 word ik door EnTopic en BPD Ontwikkeling (voorheen Bouwfonds Ontwikkeling) ingehuurd als freelance content manager. Ik creëer en beheer in die rol de websites van nieuwbouw projecten in de provincie Zuid-Holland. Daarnaast verzorg ik alle e-mail marketing en social media. Daarnaast vervul ik voor het MKB diverse rollen als communicatie adviseur en pr-adviseur voor kleinere projecten.

Heldere communicatie

Door al mijn ervaring en kennis ben ik een allround communicatieprofessional. Ik heb een scherp en kritisch oog voor heldere communicatie en denk graag verder dan content. Ik denk ook over de techniek en uitvoering.

En dol op koffie

Heeft u zin om met mij te praten over uw communicatieprobleem? Ik ben dol op koffie dus stel voor dat we snel wat gaan drinken.