Freelance tekstschrijver

Zoekt u een tekstschrijver in de omgeving van Rotterdam? Iemand die aantrekkelijk en nauwkeurig uw verhaal op papier zet? Thomas de Leeuw vindt de beste woorden om uw boodschap over te brengen.

Taal is mijn grote passie. En de Nederlandse taal kan mij eindeloos fascineren. Al die rare regeltjes, bijzondere ontwikkelingen en eindeloze discussies. Is het kennen of kunnen, die of deze, wel een spatie of geen spatie? En dan heb ik het niet eens gehad over het Kofschip en het Fokschaap. Hoeveel andere talen zullen er zijn in de wereld waar een ezelsbruggetje zo’n belangrijke rol speelt?

Juiste toon en correcte taal
Met een master Nederlandse taal op zak kan ik beweren dat mijn taalkennis en -vaardigheid prima op orde zijn. Ik kan daardoor mijn opdrachtgever goed ontzorgen. Ik lever begrijpelijke teksten die de juiste snaar raken en taalkundig in orde zijn.

Meer dan tekst alleen
Behalve de tekst kan ik desgewenst meerdere aspecten van een productie op me nemen. Desgewenst organiseer ik de interviews, regel ik een opmaker, fotografeer ik of vraag ik binnen mijn eigen netwerk de juiste mensen om bij te springen. Bovendien ben ik wat ze noemen ‘internet savvy’. Ik kan digitaal denken. Is gedrukte tekst wel de beste manier om de boodschap over te brengen of zijn er andere elementen nodig? En.. hoe zorgen we ervoor dat Google het vindt?

Kortom, zoek je iemand die niet alleen schrijft, maar ook meedenkt over het gehele redactieproces? Neem contact met me op om de wens te bespreken en dan kom ik spoedig met een passend voorstel.

Mijn kwaliteiten als freelance tekstschrijver

Analytisch en in staat hoofd- van bijzaken te scheiden
Kan me goed verplaatsen in de ontvanger van de informatie
Ervaring met schrijven voor alle doelgroepen, van jong tot oud, laag- en hoogopgeleid
Kan ook gesproken tekst (radio, voice-overs) uitschrijven
Indien nodig, lever ik snel resultaat
Master in de Nederlandse taal (faculteit Geesteswetenschappen)