Ik vertrek

Holy f*ck. Een doodgewone pushmelding van m’n Outlook app, denk ik eerst. Maar deze is toch anders. Een bevestiging van m’n verhuurder MVGM. Dat ik m’n huur heb opgezegd. Over minder dan een maand heb ik geen woning meer. Een gemengd gevoel gaat door m’n lijf. Blijdschap, euforie, spanning, maar ook onzekerheid. Een beetje angst zelfs.

De eerste stap is hiermee gezet. Even geen vast honk meer, maar vrijheid. Ik denk er al lange tijd over na. Ik woon en werk al zo lang met veel plezier in en rondom Rotterdam. Maar het pluche is soms wel erg zacht, de weken soms wel erg eentonig en er is nog zoveel meer. Bovendien is het werk wat ik doe, als freelance online communicatieadviseur, overal te doen. Ook op afstand.

En dus heb ik de afgelopen weken een paar grote beslissingen genomen. Allereerst om m’n opdracht niet te verlengen bij de Kamer van Koophandel. Om m’n agenda helemaal vrij te plannen vanaf november. En om m’n huur dus op te zeggen. En die bevestiging die ik vandaag in m’n mail krijg, doet me toch even slikken. Want nu is er geen weg terug. Maar eerlijk is eerlijk, het voelt heerlijk.